Școala Profesională Specială nr. 2

Despre noi

Scoala Profesionala Speciala Nr. 2 este situata in imediata vecinatate a Manastirii Marcuta. Manastirea a fost construita in timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti (1774 – 1782). Tot in vecinatatea manastirii a fost construit un camin de zi pentru copiii ai caror parinti luptau pe front, pentru a-i pune la adapostul lipsurilor. Casele anexe ale manastirii au adapostit dupa anul 1925 o scoala de reeducare apoi o scoala profesionala. In anul 1950 Ministerul Muncii si Prevederilor Sociale, infiinteaza. Centrul de Reeducare al Invalizilor Nr. 1 “Ilie Pintilie”.

Scoala noastra a fost infiintata in anul 1951 sub denumirea de Scoala Profesionala Speciala Nr. 9.

La 1 aprilie 1984, Şcoala Profesionala Speciala Nr. 9 devine Centrul Scolar Nr. 13  incluzand si elevele din Str. Arges Nr. 7 si caminul scoala cu eleve de clasele I –VIII. In anul 1990 scoala a trecut sub patronajul Secretariatului de Stat pentru Handicapati, iar din 1 ianuarie 1992, scoala a luat denumirea de Scoala Profesionala Speciala Nr. 2,  sub patronajul Ministerului Educatiei Nationale. Din anul 1994 scoala a devenit Scoala de Arte si  Meserii Nr. 2. Initial scoala a dezvoltat o paleta diversa de meserii, dintre care, strungari, frezori, turnatori, depanatori aparatura medicala, lacatuşi, tamplari, zugravi etc. si datorita lipsei de interes pentru anumite meserii si pentru a putea fi in concordanta cu cererea pietii si a nevoilor de pe piata muncii s-au desfiintat anumite meserii astfel au ramas ca meserii de baza lacatusi, tamplari, zugravi, instalatori, bucatari.

Misiunea scolii este de a scolariza, educa si profesionaliza elevii cu cerinte educationale speciale (CES) cu deficienta mintala usoara si moderata, de a-i pregatii si specializa pentru meserii adecvate posibilitatilor lor intelectuale si cautate pe piata muncii.

Preocuparea principala a personalului din scoala este de a socializa cu elevii si a-i pregati pentru viata de adult ca sa concretizeze misiunea unitatii noastre si sa gaseasca pentru absolventii nostri locuri de munce pentru a se integra mai usor in societate si pentru a nu fi respinsi de aceasta.

  • Cladire reabilitata, modernizat la standare europene;
  • Sali de curs si laborator dotate corespunzator.

Contact

  • Șoseaua Pantelimon 293, București
  • +40212.552.540
  • scoaladeartesimeseriinr2@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!