Școala Postliceală Sanitară ”Fundeni”

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” a fost fondata in anul 1950.  Astazi ea reprezinta cea mai importanta institutie de stat de invatamant din Romania in domeniul pregatirii de nursing, constituind, in acelasi timp, un centru pentru formarea continua a cadrelor didactice in acest domeniu.

Principalele facilitati pe care le ofera Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” constau in  sali de curs, dotate cu cele mai moderne mjloace pentru desfasurarea procesului de invatamant, sali de demonstratie, dotate cu toate echipamentele necesare pentru asigurarea pregatirii practice a studentilor in tehnicile de nursing, sali de laborator, pentru anatomie, farmacie si informatica, dotate cu cea mai moderna aparatura in domeniu, inclusiv echipamente audio si video, o biblioteca cu 20.000 de volume de specialitate.

Corpul profesoral al Scolii Postliceale Sanitare “Fundeni” este format dintr-un numar de 107 de cadre didactice, cu un inalt nivel de calificare in formarea studentilor in domeniul nursingului : profesori de nursing, profesori – specialisti in domeniul medicinei, biologiei, psihologiei, sociologiei, etc.

Cursurile Scolii Postliceale Sanitare “Fundeni” sunt urmate de un numar de aproximativ 2000 de cursanti, pregatiti pentru urmatoarele specializari: asistent medical generalist , asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala ,asistent medical de farmacie , asistent medical de radiologie , asistent medical de laborator.

Dupa 1990 ,Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” a stabilit relatii de cooperare pe plan international cu o serie de institutii de invatamant similare din Franta, Danemarca, Irlanda, Marea Britanie, Belgia, SUA ,Italia si Spania.

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” a participat activ la implementarea unor programe de cooperare cu Ministerul Sanatatii din Romania si o serie de institutii de invatamant medical din tari membre ale Uniunii Europene, cum sunt scoli de nursing ale Assistance Publique Hopitaux de Paris si Croix Rouge, Franta, Bell College din Irlanda. Aceste programe de cooperare internationala au avut la baza atat criteriile Uniunii Europene in domeniul invatamantului de nursing, cat si traditia scolii romanesti in acest domeniu.

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” a fost singura institutie de invatamant in domeniul nursingului din Romania nominalizata ca parte in Programul de cooperare internationala PHARE VET 9504 pentru familia ocupationala Sanatate si Protectie Sociala.

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” a fost implicata de asemenea, in implementarea Programului PHARE VET 2002/000586, axat pe elaborarea de curricula pentru specializarile asistent medical de farmacie, asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, asistent medical generalist (pre si postaderare), asistent medical de radiologie, asistent medical de laborator si asistent medical de igiena, conditie a completarii dosarului pentru invatamant in vederea aderarii la Comunitatea Europeana.

De o mare importanta pentru sistemul de invatamant de nursing din Romania a fost participarea Scolii Postliceale Sanitare “Fundeni” la Programul PHARE RO 2000/IB/OT/01, al carui obiectiv a fost recunoasterea reciproca pe plan international a diplomelor  asistentilor medicali.

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni” este si Centru de Perfectionare pentru profesorii de nursing..

In perioada 2009-2011 Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni”, in colaborare cu  3 spitale importante din Bucuresti, a derulat primul proiect inovator la nivelul stagiilor de practică în domeniul sanitar din România.:“NURSING – Convergenţa pregătirii preuniversitare medicale cu viaţa activă” –  proiect finantat din fonduri europene.

Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni”, in parteneriat cu 7 scoli de profil sanitar din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, a venit in sprijinul elevilor din acest sector in cadrul unui proiect national de imbunatatire a stagiilor de practica si de orientare si consiliere in cariera:” S.O.S. Sectorul Medical! Proiect pilot pentru eficientizarea practicii si insertiei, corelat cu campanii nationale de promovare, orientare si consiliere, in scopul reducerii deficitului de personal medical”. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”

In perioada 2010 – 2013  un nou proiect ”Program multiregional de imbunatatire a tranzitiei de la scoala la viata activa pentru elevii din scolile sanitare” a fost implementat de Scoala Postliceala Sanitara “Fundeni”, in parteneriat cu cele mai reprezentative scoli sanitare din Romania.

Cladire reabilitata, modernizat la standare europene;

Sali de clasa si cabinete scolare: total 27

  • 5 laboratoare
  • 10 sali demonstratie
  • 12 sali de curs

Contact

  • Sos. Fundeni, 254, Bucuresti-Sector 2, Bucuresti
  • 021.240.51.35
  • scoalafundeni@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!