Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi”

Despre noi

Școala noastră are rădăcini adânci  înfipte în trecut, datorându-și întemeierea Legii de organizare a instrucțiunii publice din 1864.

Pe 1 septembrie 1864 a luat ființă sucursala școlii primare de băieți de culoare galbenă, cunoscută sub numele “Clemența”  după numele străzii pe care s-a ridicat în 1876-1877 cel dintâi local de  școală.

De-a lungul istoriei sale de peste 135 de ani Școala nr 19 a funcționat în mai multe clădiri și a cunoscut mai multe denumiri : în 1872 era cunoscuta ca “Școala primară de băieți  nr. 2 de culoare galben”, apoi “Școala  primară nr. 9”,  din 1881 se intitulează „C.A Rosetti”, nume pe care îl va lua la câțiva ani și strada pe care  se află școala. Din anul 1919 a fost cunoscută sub numele de “Școala primară de băieți și fete nr. 5”,  iar în august 1948 devine “Școala elementară de șapte  ani nr.5 băieți”. La 1 septembrie 1954 ca urmare a unei reforme administrative ea devine „Școala nr.20”,  iar în 1956,  unificându-se cu „Școala de fete nr.19” devine școală mixtă.

Începând cu anul școlar 1995-1996 primește denumirea de “Școala Generala Nr.19 Tudor Arghezi”.

Din 9.11.2004 se va numi „Școala cu clasele I-VIII  nr.19 Tudor Arghezi”, iar din 2012- „Școala Gimnazială Tudor Arghezi”.

VALORI

Profesionalismul- a fi cel mai bun în domeniul său de activitate

-Integritatea – a avea puterea interioară de a spune adevărul, de a acționa onest în gând și în faptă.

-Cooperarea – a arăta grijă și compasiune, prietenie și generozitate față de ceilalți.

-Respectul – a arăta considerație față de oameni, față de autorități, față de proprietate și nu în ultimul rând, față de propria persoană.

-Responsabilitatea – a duce la îndeplinire cu consecvență obligațiile care revin fiecăruia, asumarea răspunderii pentru propriile acțiuni.

-Autodisciplina – a avea control asupra propriilor acțiuni, cuvinte, dorințe, impulsuri și a avea un comportament adecvat oricărei situații; a da tot ce ai mai bun în orice împrejurare.

 

MISIUNEA ȘCOLII GIMNAZIALE  ‘’TUDOR ARGHEZI”

-Educatia nu este un privilegiu pentru cativa, ci este un drept al tuturor. De aceea, scoala noastra trebuie sa fie deschisa tuturor celor care au nevoie de educatie.

-Prioritatea scolii noastre ne propunem sa fie pregatirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitati, deprinderi si competente care sa le permita sa-si gaseasca locul cuvenit si menirea in societate.

-Scoala noastra trebuie sa satisfaca nevoia elevului – copil de a se simti invatat, integrat in colectiv si apt de a fi “imbratisat” ulterior de societate. “Roadele” scolii noastre vor fi viitori buni cetateni, cetateni de tip european, cetateni de tip green-peace. Scoala noastra trebuie sa devina un sustinator si catalizator al comunitatii.

-Ne propunem sa respectam fiecare elev, indiferent de rezultatele lui scolare, incercand sa identificam atuurile si aptitudinile fiecaruia pentru a le putea valorifica la maxim potentialul. Dascalii scolii noastre trebuie sa utilizeze metode activ-participative de invatare interactiva, de stimulare a gandirii critice si a muncii in echipa, care vor motiva elevii pe durata procesului educational.

-Pentru a-si mentine renumele de scoala “de centru’’, institutia noastra trebuie sa tina pasul cu progresul si evolutia necesitatilor societatii, sa devina o scoala moderna cu cabinete si laboratoare dotate la nivel european.

-In acest scop, vom stabili parteneriate benefice cu institutii publice si private, cu institutii locale, nationale si internationale.

 • 1 cladire (P + 3);
 • 2 laboratoare;
 • 23 de sali de clasa;
 • 10 grupuri sanitare;
 • 1 cabinet consiliere psihopedagogic;
 • 1 cabinet medical;
 • 1 cabinet stomatologic;
 • 1 sala de sport.
 • – 1 cladire (destinata activitatii bibliotecii);
 • – teren de fotbal (iarba sintetica);
 • – teren de baschet (stare precara);
 • – suprafata de recreere;
 • – cladirea bibliotecii.

Contact

 • Strada Tudor Arghezi 46-50, București
 • 021.316.91.87
 • office@scoala19tudorarghezi.ro

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!