Școala Gimnazială Specială nr. 1

Școala Gimnazială Specială Nr. 1 este o unitate de învățământ din București, care are ca principal domeniu de activitate oferirea de servicii educaționale și terapeutice copiilor cu cerințe educaționale speciale. Elevii noștri sunt diagnosticați cu deficiențe mintale moderate, severe cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Școala noastră mai oferă și servicii de învățământ la domiciliu pentru elevii nedeplasabili și  servicii de sprijin pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă.

Misiunea școlii constă în formarea abilităților de viață în vederea integrării sociale a copiilor cu nevoi speciale, participarea elevilor la acțiuni și activități de educare, reabilitare, recuperare, adaptare prin care să se simtă parte din comunitate.

Aplicarea unor măsuri educative și terapeutice speciale pentru stimularea capacităților intelectuale ale copiilor cu deficiențe mintale și de a înainta sub influența exercițiilor de învățare spre zona proximei dezvoltări.

În școala noastră își desfășoară activitatea un număr de  40 de cadre didactice, cu specializări în domenii ca: psihopedagogia specială, pedagogie, psihologie și kinetoterapie. De asemeni, elevii beneficiază și de servicii de asistență medicală și socială.

Programul școlii se desfășoară pe durata a 8-9 ore, în funcție de vârsta copiilor. În programul de dimineață au loc activități de predare și învățare, iar în programul de după-amiază se desfășoară activitățile terapeutice (ludoterapie, terapie ocupațională, socializare și stimulare cognitivă, consiliere psihologică, terapie logopedică, kinetoterapie, precum și  activități extrașcolare și extracurriculare).

În unitatea noastră se folosesc strategii didactice, specifice elevilor cu deficiențe mintale/asociate cu caracter practic -aplicativ, centrate pe elev.

 

Distinctii primite:

1. Locul I la Concursul de fotbal Seni Cup, desfășurat la Liceul Sportiv Clinceni în data de 28 mai 2018.

2. Locurile I, II și III la Campionatul Național de Tenis de Masă „Special Olympics”, desfășurat în data de 28.03.2018 (Sala de Sport IDM). Premii: Locul I – Oprea Alexandra, Ivan Valentin și Geamănu Eric Junior; Locul II – Barbu Adrian; Locul III – Angheluță Ionuț.

3. Locul I la „Olimpiada Siguranței”, din cadrul proiectului „Rămâi la adăpost” S.N.A.C. pentru confecționarea unor genți cu grad ridicat de securizare (protecție împotiva hoților) – mai 2018.

4. Locul I pentru Revista Școlii „TANDEM”, revista anuală a activităților SNAC realizate de către elevii școlii în parteneriat cu elevii de C.N.B. „George Coșbuc”, iunie 2018.

5. Premiul III la Concursul Regional de Dans SNAC, secțiunea Dans Modern, 14 mai 2018, desfășurat la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere.

6. Festivalul de Creație și interpretare a Poeziei „Ianus”, 29 martie 2018: Premiul III – Ciungu Andrei.

7. Festivalul de Teatru pentru elevi „Ferdinand I”, ed. a IX-a, 30-31 mai 2018:
– Premiul pentru cea mai buna actriță în rol principal – Dumitrașcu Gabriela;
– Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Ciungu Andrei;
– Premiul Special al Juriului pentru spectacolul „Amintiri din copilărie”;
– Premiul pentru cele mai frumoase costume.

8. În cadrul proiectului „Caravana Talentelor” PROEDUS organizat de Primăria Muncipiului București (24.04.2018) elevul Ciungu Andrei s-a calificat în finală și a beneficiat de o tabără la Costinești.

9. Locurile IV, VII și IX la Concursul de tenis de masă „Și eu sunt campion”, desfășurat în data de 8 mai 2018 (CAEM A9, poziția 6).

  • Școala Gimnazială Specială Nr.1 a fost reabilitată între anii 2008-2011 prin Programul BEI, este dotată cu mobilier nou în toate sălile de clasă, în cabinetele TTL. Pentru activitățile sportive există o sală de sport de dimensiuni mici,m dar care corespunde efectivelor de elevi (8-14) din clasele existente în clasa noastră; există, de asemenea, o sală de kinetoterapie dotată corespunzător.
  • Au fost montate două rampe și o platformă pentru elevii cu deficiențe motorii.
  • Elevii noștri au obținut numeroase premii la activități cultural-artistice și competiții sportive, din care amintim premiul I la Festivalul municipal de poezie Ianus- Ferdinand I,  Premiul I- pentru cel mai bun monolog la Festivalul de teatru pentru elevi Ferninand I, locul I la concursul de fotbal  SENI CUP 2017, Premiul II la concursul regional de dans din cadrul SNAC 2017, Premiul I la Concursul municipal de desene- Prevenirea victimizării copiilor etc.

Contact

  • Str. Popa Rusu, 13, Bucuresti-Sector 2, Bucuresti
  • 021.211.75.03
  • scoalaspeciala1buc@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!