Școala Gimnazială nr. 56

Despre noi

În cartierul de negru, (azi  cartierul Obor-Iancului) la început de secol XX,  din inițiativa Principelui Ferdinand al României, se construia un  edificiu școlar ca să vină în întâmpinarea  băieților de târgoveți , băcani și negustori. În cinstea acestei inițiative, școala a primit numele de „Școala de băieți Ferdinand”.

Odată cu reforma  școlară din anul 1948, școala primește  la  studiu și fete ulterior împărțindu-se in două „Școala de băieți nr. 23” si „Școala de fete nr.24”. Anul  1956 aduce o nouă schimbare în viața școlii. Cele doua  școli fuzionează  formând  „Școala Nr. 48 mixtă”.

În anul 1960,  în apropiere de șoseaua Mihai Bravu  este  construit un nou sediu școlar unde se va muta „Școala Nr. 48 mixtă”,  sediu  din prezent al școlii noastre.  Tot în acest an, în urma renumerotării, școala devine școala numărul  56.

În anul 1973 școala primește cea mai înalta distincție acordata unei unități școlare  „Meritul cultural clasa I”.  La aniversarea centenarului „Jose Marti” sub egida UNESCO, in anul 1995, școala primește  numele de Scoala „Jose Marti”,  nume care o va consacra în mentalul colectiv. În 2012, școala își schimbă numele în Școala Gimnazială  Nr.56.

Viziune:

Școala noastră susține performanța, încurajează creativitatea și asigură un proces educațional modern în beneficiul întregii comunități.

Misiune:

Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor elevilor prin educație de calitate, în armonie cu mediul și societatea.

Cultura organizațională:

Școala Gimnazială  Nr. 56  are o cultură organizațională vectorizată spre  rezultate, rezultate care pleacă de la  o politică educațională de calitate.  Ea urmărește în mod constant o serie de direcții strategice în acest sens: extinderea gradului de participare a angajaților în procesul de luare a deciziilor, sprijinirea pe spiritul de echipă și pe recunoașterea contribuției individuale la efortul colectiv, stimularea respectului reciproc. De foarte mult timp,  școala se ghidează după doua principii: respectul pentru valori  și orientarea spre rezultate. Școala Gimnazială  Nr.56  stimulează și sprijină fiecare  persoană în parte.  Creștem și ne păstrăm elitiști prin intermediul valorilor. Ceea ce ne-a adus pe noi atât de departe este pasiunea pentru anumite modele de comportament și standarde ce le respectăm. Este vorba de o cultură a încrederii, puterii de inovare, dorința de competența, a cuvântului respectat si deschiderii spre modernitate. Toate acestea ne fac să creștem și să mergem mai departe – pe fiecare din noi, și întreaga unitate.  Ne respectăm cuvântul dat.  Ceea ce ne diferențiază este credibilitatea noastră în fața elevilor, părinților, colegilor noștri si a celorlalți parteneri sociali. Ne asumam deciziile luate și intrăm în dialog cu ceilalți. Numai printr-un mod de comportament plin de încredere ne câștigam respectul în comunitatea locală.

Contact

  • Bulevardul Pache Protopopescu 109A, București 
  • 021.252.41.25
  • scoalajosemarti@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!