Scoala Gimnaziala Nr. 4

Şcoala Gimnaziala Nr. 4, înfiinţată în anul 1984, este situata in cartierul Pantelimon, pe Str. Herta, Nr. 14A, Sector 2, in apropiere de Mega Mall si Arena Nationala. Prin rezultatele obţinute pe parcursul anilor, ea se inscrie printre unităţile cu rezultate bune şi foarte bune la nivel de sector, municipal si national, fiind „o scoala cu suflet”.
MISIUNEA NOASTRA:
„Împreună prin colaborare, grijă și încredere, lăsând în urmă orgoliile și satisfacțiile mărunte, mai presus de restricții și amenințări, vom reuși să atingem valori precum cultura, bunătatea, corectitudinea și responsabilitatea, spre a ne împlini menirea de a fi!”

Numeroase PARTENERIATE:
1. Parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti- PROEDUS- CIVITAS- Scoala bucuresteana dezbate!
2. Parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti- PROEDUS-CIVITAS- Caravana talentelor
3. Parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii- Programul ,,Ora de net
4. Parteneriat cu Asociatia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti in vederea organizarii Campaniei de promovare a sanatatii orale
5. Parteneriat pentru implementarea programelor JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA- ECONOMIA FAMILIEI- program de educatie economica si financiara
6. Protocol de colaborare cu ASOCIATIA ENVIRON- ,,BATEREL SI LUMEA NON-E”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Garda Nationala de Mediu si Sistemul National de Reciclare a Bateriilor.
7. Proiect educational LABORATORUL VERDE AL RECICLARII realizat de ECO-ROM AMBALAJE, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.
8. Participare la Campania Nationala in domeniul protectiei mediului – ,,INCHIDE! STINGE! RECICLEAZA!”
9. Programul ecologic ,,SCOALA PENTRU O ROMANIE VERDE” initiat de ASOCIATIA ZIBO HELP, Satu Mar
10. Campania de educatie ecologica si mediu ,,ECOATITUDINE” impreuna cu GRUPUL EUROPEAN DE PRESA REPORTER
11. Proiectul ,,COPII SANATOSI, COPII FERICITI!” in parteneriat cu S.C. BROTAC MEDICAL CENTER SRL si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti
12. Programul ,,PROTECTIE SI EDUCATIE PENTRU COPIII CU PARINTI PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE
13. Parteneriat cu PAROHIA ,,MIHAI BRAVU”-BISERICA ,,SFANTUL FANURIE” si GRADINITA ,,CASTEL” Nr. 188 pentru derularea proiectelor religios-educational-sociale, in vederea sustinerii educatiei religioase.
14. Parteneriat cu PAROHIA ,,VATRA LUMINOASA”-BISERICA ,,ADORMIREA MAICII DOMNULUI” si GRADINITA ,,CASTEL” Nr. 188 pentru derularea proiectelor religios-educational-sociale, in vederea sustinerii educatiei religioase
15. Parteneriat cu PAROHIA ,,SFINTII VOIEVOZI GHERGHICEANU” pentru derularea proiectelor religios-educational-sociale, in vederea sustinerii educatiei religioase.
16. Parteneriat cu FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45 din Pitesti, privind organizarea Centrelor Pilot de Invatare si Evaluare COMPER, cu scopul desfasurarii de activitati de evaluare predictiva si diagnostica a performantelor invatarii si activitati de invatare remediala si non-formala, in vederea prevenirii si corectarii fenomenului de parasire timpurie a scolii, prin derularea ,,CONCURSULUI SCOLAR NATIONAL DE COMPETENTA SI PERFORMANTA- COMPER”
17. Proiect interdisciplinar ,,PASAPORT PENTRU CULTURA” in parteneriat cu GRUPUL EDITORIAL CORINT si MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE”, prin derularea CONCURSULUI NATIONAL DE SIMULARE LA LIMBA ROMANA SI MATEMATICA la clasele a VIII-a si a VI-a si a CONCURSULUI ,,CONFRUNTAREA FINALA”, concurs de cultura generala, la clasele II-VIII.
18. 18. Contract de parteneriat cu ,,OPERA COMICA PENTRU COPII’’, concretizat prin participare la spectacole.
19. Parteneriat cu ,,BRITANICA TRAINING SRL”, in vederea organizarii de cursuri de limba engleza.
20. Parteneriat cu SECTIA 9 DE POLITIE, in cadrul caruia s-a realizat activitatea ,,POLITIST PENTRU O ZI”.
21. Protocol de colaborare interinstitutionala cu COLEGIUL TEHNIC DE POSTA SI TELECOMUNICATII ,,GHEORGHE AIRINEI”, cu scopul promovarii reciproce a activitatii educative si a imaginii institutiilor de invatamant aflate in parteneriat, pentru asigurarea calitatii activitatii educationale, in cadrul Proiectului ,,GREEN-GASTRONOMIE ROMANEASCA – EXERCITIU DE EDUCATIE SI NUTRITIE- CIVITAS”
22. Protocol de parteneriat interinstitutional- Proiectul ,,TINTA MEA-LICEUL”- Editia a XVII-a; Programul de orientare scolara si profesionala, realizat impreuna cu LICEUL TEHNOLOGIC ELECTRONICA INDUSTRIALA.
23. Protocol de colaborare interinstitutionala cu LICEUL TEHNOLOGIC ,,CONSTANTIN BRANCUSI” in scopul promovarii imaginii liceului pentru sesiunea de admitere in invatamantul preuniversitar.
24. Protocol de parteneriat educational cu COLEGIUL NATIONAL ,,EMIL RACOVITA”, in vederea organizarii de evenimente, work-shop-uri, simpozioane, proiecte, actiuni specifice de promovare a educatiei pentru imbunatatirea comunicarii, protectia mediului, cetatenie activa, egalitatea de sanse, voluntariat.
25. Parteneriat cu SCOALA GIMNAZIALA Nr.46 -,,PASAPORTUL ADOLESCENTULUI NONVIOLENT”, avand ca scop stabilirea unor relatii de colaborare si comunicare si participarea la activitatile acestui proiect
26. Proiect educational ,,SPUNE NU VIOLENTEI!”
27. Parteneriat cu GRADINITA ,,STELUTA” in cadrul Proiectului ,,ESTE TIMPUL SA NE CUNOASTEM!”, in vederea organizarii unor activitati comune de promovare a ofertei educationale si a familiarizarii prescolarilor cu scoala.
28. Parteneriatul ,,ESTE TIMPUL SA NE CUNOASTEM!”realizat impreuna cu GRADINITA CASTEL, GRADINITA NR. 236, GRADINITA NR. 280, GRADINITA STELUTA, GRADINITA NR.1 PANTELIMON
29. Parteneriat cu Liceul Tehnologic Fundulea, judetul Calarasi- ,,CUVANT, SUNET SI CULOARE”
30. Protocol de colaborare interinstitutionala cu COLEGIUL TEHNIC ,,DIMITRIE LEONIDA”
31. Parteneriat cu SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE
32. Parteneriat cu Universitatea Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri, pentru desfasurarea Campaniei ,,RE-ACT: AI FORTA SA REACTIONEZI!” – Facebook Global Digital Challenge
33. Proiect de parteneriat cu ASOCIATIA CULTURAL- STIINTIFICA ,,VASILE POGOR” IASI, in vederea participarii la Expozitia Internationala ,, INVINGATOR PRIN ARTA”
34. Proiectul ,,CARAVANA PRIETENIEI” in colaborare cu Scoala Gimnaziala Nr. 85 Bucuresti
35. Parteneriat cu Liceul Tehnologic Special ,,Samus” Cluj-Napoca, in cadrul proiectului ,,Frumusetile iernii”
36. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala Nr.8 Piatra-Neamt in cadrul Concursului Regional Cultural-Artistic ,,COSUL TOAMNEI”
37. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala Merei, judetul Buzau
38. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Sfanta Varvara” Aninoasa in vederea participarii la Festivalul National de Literatura pentru Copii/ Concurs de desene ,,Scoala mea pentru viitorul meu
39. Proiectul educational ,,FANTEZIE IN CUVANT SI CULOARE” in colaborare cu Scoala Gimnaziala Nr. 46 Bucuresti
40. Parteneriat cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti ,,PRIMA ZI LA BIBLIOTECA” in vederea promovarii lecturii
41. Participare la Simpozionul National ,,NOILE EDUCATII, RASPUNSURI LA IMPERATIVELE LUMII MODERNE” desfasurat la Colegiul ,,Stefan Odobleja” Craiova, judetul Dolj
42. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Balcescu” Oradea in vederea realizarii unor activitati de educatie ecologica si educatie plastica, cu ocazia organizarii Concursului National ,,FESTIVALUL TOAMNEI”
43. Parteneriat educational interjudetean ,, SUB ACELASI CER IN CUVANT, SUNET SI CULOARE” incheiat cu Scoala Gimnaziala Botiza, judetul Maramures si Primaria Comunei Botiza.
44. Parteneriat cu Fundatia ,,Pretuieste clipa” in vederea participarii la Concursul National ,,ARTA- INTRE TALENT SI DARUIRE”
45. Parteneriat cu Asociatia ,, Romania culturala” in vederea realizarii atelierelor educationale din cadrul Proiectului Cultural ,,REGINA SOLDAT”
46. Participare la Proiectul National ,,AUTOPORTRETUL” desfasurat la Scoala Gimnaziala Liliesti, judetul Prahova
47. Parteneriat cu Gradinita P.P. Nr.8 Buzau in vederea participarii la Simpozionul International ,,CARTEA, CONDITIE A DEMERSULUI EDUCATIONAL DE CALITATE”
48. Parteneriat cu Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii ,,Gh. Airinei” , pentru realizarea unui proiect comun CIVITAS, realizat cu sprijinul PROEDUS PMB, vizand activitati din domeniul banqueting si gastronomie
49. Parteneriat cu SC REMATHOLDING CO SRL si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru participarea la Concursul cu premii ,,SA NE INSTRUIM INTR-UN MEDIU ECOLOGIZAT
50. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Vintila Bratianu”- Stefanesti, jud. Arges si Scoala Gimnaziala ,,Al. Davila” –Pitesti, in vederea participarii la Proiectul- concurs judetean ,,EMOTIE DE TOAMNA”
51. Parteneriat cu Asociatia UNIT in vederea desfasurarii Campaniei de solidaritate ,,UNITI DARUIM BUCURII!”
52. Parteneriat educational cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si Muzeul ,,I.L. Caragiale” Ploiesti
53. Parteneriat cu Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii ,,Gheorghe Airinei” – ,,PROTECTIA CONSUMATORULUI IN ECONOMIA DE PIATA- ALIMENTATIA SANATOASA”
54. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala Baltatesti, jud. Neamt- ,,ALTE MASTI, ACEEASI POVESTE…”
55. Parteneriat cu Colegiul National ,,Emil Racovita” – ,,HAI SA DAM MANA CU MANA!”
56. Parteneriat educational cu Asociatia ,,Curtea Veche” cu scopul realizarii unei cercetari sociologice si a unui proiect de promovare a lecturii
57. Parteneriat educational cu Gradinita Nr. 23 si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti – ,,AZI PRESCOLARI, MAINE SCOLARI”
58. Parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie Romania, in vederea organizarii Concursului pentru sanatate si prim ajutor ,,SANITARII PRICEPUTI”
59. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Sfanta Cuvioasa Parascheva”, comuna Smardan, judetul Galati, in vederea organizarii Proiectului Judetean ,,TOP MUSIQUE DES ADOS”
60. Parteneriat pentru educatie incheiat cu Clubul Copiilor Sebes, judetul Alba, in vederea participarii la Concursul National ,,ICOANA SUFLETULUI DE COPIL”
61. Parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Stafan cel Mare” Vaslui, in vederea desfasurarii Expozitiei- Concurs ,,SCOALA- MICUL MEU UNIVERS”
62. Parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Ion I.C. Bratianu” Bucuresti, in vederea unui schimb de bune practici educationale a elevilor in cadrul programului educativ ,,SCOLI- AMBASADOR PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN”
63. Protocol de colaborare cu Liceul Tehnologic ,,Constantin Brancusi” Bucuresti in scopul promovarii imaginii liceului pentru sesiunea de admitere in invatamantului preuniversitar
64. Protocol de colaborare cu Scoala Gimnaziala Liliesti, Baicoi, in vederea organizarii Concursului National ,,O ZI DIN VIATA MEA”
65. Parteneriat educational interjudetean ,,SUB ACELASI CER IN CUVANT, SUNET SI CULOARE…” cu Scoala Gimnaziala Botiza, judetul Maramuras

 • Activitatea școlară se desfășoară numai în program de dimineață ( 8.oo – 14.oo). Funcționeaza programul ,,Școală după școală”, program ce asigură supravegherea și îndrumarea elevilor de către personal calificat, după orele de curs și sprijinit de Asociația de părinti a Școlii Gimnaziale Nr. 4.
 • Exista un sistem de supraveghere video compus din 32 camere si paza permanenta, asigurata de primaria de sector.
 • Pregatire suplimentara la limba romana si matematica pentru Evaluarea Nationala, precum si pentru olimpiade si concursuri.limba engleza, limba franceza, biologie, istorie, educatie fizica etc.
 • CURSURI BRITANICA de limba engleza organizate la noi in scoala, cu posibilitatea de a studia si limbile franceza, germana si spaniola. In urma cursurilor, copiii obtin atestat.
 • Zilnic se desfasoara programul ,,20 de minute de cultura pe zi”,in cadrul caruia copiii fac cunostinta cu cultura acestui popor.
 • Toti invatatorii sunt titulari pe post, la fel si 96% dintre profesori.
 • In ultimii 12 ani nu s-a inregistrat niciun caz de abandon scolar, scoala noastra ocupand locul I la nivelul municipiului Bucuresti pentru cel mai mic numar de absente!
 • Elevii nostri au fost admisi la licee de prestigiu din Bucuresti: Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Gheorghe Sincai, Colegiul National I.L.Caragiale, Colegiul National Matei Basarab, Colegiul National A. I. Cuza, Colegiul National Victor Babes, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Economic A.D.Xenopol etc.
 • Rezultate remarcabile la concursuri internationale, nationale, interjudetene si locale. Scoala noastra a primit de trei ori, in trei ani diferiti, ,,Trofeul de Excelenta-,,Oscar pentru inteligenta”, fiind clasata intre primele 20 de scoli ale sectorului 2.
 • In anul scolar precedent s-au desfasurat 168 activitati extracurriculare la nivelul scolii, cu tematica educativa, sportiva si artistica, scoala fiind inclusa in 65 de proiecte si parteneriate locale, interjudetene si nationale.
 • Creatiile literare si artistice ale elevilor nostri, premiate la diferite concursuri municipale, judetene si nationale, au fost publicate in doua carti: ,, ANOTIMPURILE COPILARIEI” (2016) si ,,GANDURILE COPILARIEI”( 2017).
 • Cladirea scolii dateaza din 1984, unitatea scolara fiind propusa pentru reabilitare si modernizare generala in 2018-2019.

Contact

 • Str. Herta, nr. 14 A, Sector 2, Bucuresti
 • 021.255.64.25
 • scoala4buc@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!