Școala Gimnazială ”Ferdinand I”

Despre noi

În 1924  este pusă piatra de temelie a școlii, construcția fiind definitivată în 1935. De-a lungul timpului clădirea a fost școală de militari, tehnicieni, ingineri, școală profesională metalurgică. În anul 2004 școala a primit numele Majestăţii Sale, Regele Ferdinand  I. Clădirea este amplasată în Parcela Gării Obor, zonă de patrimoniu a Municipiului București și este  realizată în stil Neobrâncovenesc.

Școala are astăzi 712 elevi, care beneficiază de dăruirea oferită de 43 de profesori, 5 persoane didactic auxiliar și 10 persoane nedidactic. Oferim elevilor noștri Program Școală după Școală cu o bogată ofertă – limba engleză, pictură, dans, teatru, șah, matematică interactivă, origami. Pentru elevi din gimnaziu există cursuri de teatru, limba engleză intensiv la 4 clase și extrașcolar. Pentru toți elevii sunt activități sportive – baschet, tenis, atletism handbal, hochei de sală, arte marțiale – sunt și grupe de Cercetași – Scout Floarea de Colț. La clasele a VI-a și a VII-a este un Club de Debate.

Derulăm activități artistice permanent Festivalul de teatru Ferdinand I – 8 ediții până în prezent, Festivalul de creție și interpretare a poeziei IANUS – 4 ediții derulate până în prezent.

Dispunem de o grădină amenajată după principiile permaculturii unică în Sectorul 2.

Suntem școală parteneră în Proiectul Școli conectate la comunitate coordonat de Fundația Noi Orizonturi, cu Proiectul Creștem împreună.

De asemenea, suntem parteneri cu Spania, Germania și Franța în Proiectul Erasmus + STEAM DECKS – learning steam through online platform, social learning and content co-creation și parteneri cu VIA College din Danemarca. Suntem parteneri în Proiectul Christmas cards al Platformei E Twinning.

Pentru siguranța elevilor în zona școlii am constituit o Patrulă școlară.

Avem parteneriate cu instituții publice – UNATC, ISE, Societatea Română de Cruce Roșie, Federația Română de Arte Marțiale-   și ONG-uri- Fundația Inocenți, Fundația Noi Orizonturi A.R.D.O.R, ABC- ul Nutriției, Asociația Română Antidrog, Global Dignity, Asociația SolMentis, Fundația Seeding Knowlege,Tineri de Succes Asociația România în tranziție, Asociația Club Sportiv Vulturii București, Asociția EDUSFERA, Asociația Agora Tinerilor, Asociația Schakespeare school of Education, Gritty Education, Bugetarii Veseli,Teach for Romania, Scout Floarea de Colț.

Viziunea 

Școala este un loc în care creștem cultura colaborativă, oamenilor le pasă unii de alții, împărtășesc valori și obiective comune, au abilitățile și cunoștințele de a planifica împreună, de a rezolva probleme și de a lupta cu pasiune și gratitudine spre a crește comunitatea.

 Misiunea

Zi de zi construim o școală ce poate oferi atât copiilor cât și adulților șansa de a deveni oameni ce pot schimba lumea. Încurajăm un proces de învățare ce încurajează colaborarea, pune accent pe interdisciplinaritate și dezvoltă ideile inovative ce pot crea o lume mai bună. Valorile noastre sunt responsabilitatea, perseverența în învățare, respectul, empatia, prietenia, generozitata, identitatea personală și spiritul civic.

Îmbrățișăm aceste valori ca urmare a faptului că nevoile prezente și viitoare fac apel la adaptarea într-o lume aflată în permanentă schimbare și evoluție atât din punct de vedere economic cât și tehnologic. Construim o societate în care oamenii rezolvă diferite probleme, devin flexibili și deschiși către noi provocări.

Valorile noastre sunt: responsabilitatea, perseverența în învățare, respectul, empatia, prietenia, generozitatea, identitatea personală și spiritul civic.

 

  • Clădirea a fost consolidată în anul 2000 prin  Programul Băncii Mondiale, a fost refăcută fațada în anul 2005, iar în anul 2006 s-a schimbat acoperișul. Dispunem de o sală de sport modernă din anul 2012. Din același an 2012, s-a reabilitat demisolul, care fusese până în anul 200 cantină, spălătorie și atelier pentru practică/tehnologie. Acum spațiile au destinație educațională, în special pentru activități extrașcolare. Pentru reducerea cheltuielilor cu utilitățile, clădirea a fost inclusă într-un Proiect  POR de Eficientizare energetică, aplicat de Primăria Sectorului 2.
  • Instituția noastră dispune de un Laborator de științe, un Cabinet TIC, 22 de săli de clasă, dotate cu videoproiectoare, 20 table interactive, 28 laptop-uri, o sală de festivități, dotată cu sistem de sonorizare, ecran și videoproiector.

Contact

  • Bulevardul Gării Obor 16, București
  • 021.335.14.10
  • scoala64@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!