Școala Gimnazială De Arte nr. 4

Despre noi

Scoala a fost infiintata in anul 1959 si s-a impus in peisajul invatamantului artistic bucurestean printr-o existenta neintrerupta pana in prezent.  Aceasta institutie reprezinta o forma de invatamant vocational in care materialul uman se modeleaza printr-o pregatire complexa, avand ca scop instruirea elevilor in perimetrul unor arte de traditie din cultura poporului roman, precum si formarea lor ca buni cunoscatori ai actului artistic avizati in consumarea acestuia, in drumul sinuos de la perceptie la performanta.

De-a lungul anilor a functionat in sensul acesta avand in slujba ei profesori devotati meseriei si elevilor pe care ii indruma.

Scoala a pregatit zeci de generatii din randul carora s-au ridicat nume marcante in domeniul artistic. Scoala se mandreste in istoria ei culturala cu multi absolventi care isi desfasoara activitatea pe toate meridianele lumii:

-instrumentisti in mari orchestre din lume;

-compozitori, membri ai Uniunii Compozitorilor din Romania;

-pictori, membri ai Uniunii Artistilor Plastici;

-plasticieni;

-profesori ai Universitatilor de Muzica, liceelor si scolilor de arte din tara si strainatate, care pregatesc la randul lor alte generatii de artisti.

  • Cladire reabilitata, cu sali de curs amenajate pentru studiu individual si pentru arte plastice, existenta unei baze materiale corespunzatoare desfasurarii activitatii.
  • Unitatea noastră şcolară organizează concursuri de specialitate precum : Festival -Concurs „Ion Dumitrescu”. Concursul Clasic, Concursul Baroc şi găzduieşte festivaluri, concursuri şi manifestări artistice. Elevii şcolii se numără printre premianţi ai Concursurilor şi Olimpiadelor de profil.

Contact

  • Strada Maica Domnului, nr. 61-63, sector 2, București
  • 021.242.14.50
  • sc4muzica@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!