Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”

Despre noi

Misiune si viziune

Viziunea Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” propune crearea unei școli moderne, internaționale, integrate în comunitate, cu o echipă suportivă de profesori, care va dezvolta potențialul fiecărui elev, pentru a deveni ceea ce își dorește în viață.

Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, are misiunea de a fi o instituție școlară prietenoasă pentru toți, în cadrul căreia, împreună învățăm, prin implicare, colaborare și responsabilitate, pentru a ne dezvolta personal și profesional.

 

Istoric

În septembrie 1961, scriitorul Mihail Sadoveanu se adresa  elevilor şcolii şi semna în cartea de onoare a liceului: ,,Urez elevilor acestei şcoli şi bunilor îndrumători, succes deplin!”.

În cei 23 de ani de la reorganizarea administrativă a liceului, acesta a cunoscut un proces continuu de dezvoltare instituţională, care a vizat : perfecționarea continuă a corpului profesoral, diversificarea curriculumului la decizia şcolii şi îmbunătăţirea  bazei materiale.

În prezent, liceul dispune de  21 de săli de clasă din care 2 laboratoare moderne de informatică, un cabinet fonic pentru limbi moderne aplicate, un Centru de Documentare şi Informare, un laborator de biologie dotat cu tablă interactivă, săli de curs amenajate modern, dotate cu mobilier adecvat, calculatoare,  sisteme de supraveghere audio-video.

Subliniem că suntem un liceu în care elevii au posibilitatea de a studia limba chineză. Suntem mândri că foarte mulţi absolvenţi ai noştri au terminat deja facultatea de limbi străine – secţia de limbă chineză.

În prezent avem în oferta educațională clase cu studiu intensiv pentru limba engleză şi pentru limba chineză.

Pentru elevii şi profesorii săi, liceul nostru a derulat o serie de programe internaţionale de tip ERASMUS+, 9 proiecte multilaterale, 4 proiecte lingvistice bilaterale şi un proiect de dezvoltare instituţională, cu parteneri din Luxemburg, Italia, Suedia, Olanda, Anglia, Franţa, Portugalia, Spania , Finlanda, Ungaria sau Germania , Franta, Spania, Suedia , Italia.

Aceste proiecte internaţionale au avut ca obiective: creşterea motivaţiei învăţării limbilor străine, a cunoaşterii culturii europene şi a metodelor de predare interactive, combinate cu evaluarea alternativă modernă.

La implinirea a 50 de ani de existență ca liceu, prin rasfoirea catalagelor scrise de profesorii diriginți în anul 1956 si în prezența fostilor profesori, foștilor elevi din primele promoții, in data de 19 decembrie 2006 a fost acordată medalia jubiliară pe care a fost gravat chipul marelui scriitor Mihail Sadoveanu si au fost inscripționate cuvintele pe care acesta le-a rostit si le-a simțit cu toată credința: „Non omnis moriar” ( Nu voi muri de tot!)

Mottoul liceului nostru este :  ”Nu zidurile fac o instituţie, ci sufletul din ea!”.

  • Corpul C de clădire are actualmente 22 săli de clasă, dispuse doar pe cele 3 etaje aflate in utilizare,  birouri pentru secretariat, direcţiune, cancelarie doua incaperi ,  informatizare – salarizare, anexa de lucru pentru Stiinte — fizica chimie şi doua incaperi destinate bibliotecii si administratiei – casieriei aflate la parter. La etajul I se afla amenajat un centru de informare si documentare inaugurat in octombrie 2008 fiind prevazut conform standardaelor de studiu si mai ales utilizat ca aatre de elevi profesori si intreaga comunitate

Contact

  • Strada Popa Lazăr 8, București
  • 021.252.78.56
  • sadoveanu_2007@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!