Liceul Tehnologic Special nr. 3

Liceul Tehnologic Special nr. 3 este o unitate de învăţământ special de stat, situată în centrul capitalei, unde se şcolarizează elevi cu dizabilităţi de auz din Bucureşti şi din judeţele din partea de sud şi sud-est a ţării.

Misiunea şcolii este de a fi deschisă tuturor, spre a le oferi şanse egale de dezvoltare personală şi profesională şi de a realiza incluziunea prin implicarea tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi ce promovează intens, printre altele, integrarea socială, precum şi  încurajarea elevilor din şcolile de masă de a se dedica activităţilor desfăşurate cu elevi cu nevoi speciale, nu doar în cadrul proiectelor, dar şi după terminarea acestora, în scopul susţinerii acestui proces de integrare socială şi dezvoltare educaţională.

Noi, personalul didactic, putem afirma că, suntem părinţii copiilor pe care îi educăm şi apoi dascăli. Elevii noştri nu sunt elevi ca ceilalţi. Sunt adolescenţi cu deficienţe de auz provocate de accidente în primii ani de viaţă, de boli rare, de efectele perverse ale unor maladii obişnuite. Copii sănătoşi cad pradă acestor boli. Este de datoria noastră să atragem atenţia asupra lor şi a posibilităţilor de a fi integraţi socio-profesional. Înainte de a deveni independenţi, aceşti copii se află într-o dependenţă mult mai mare faţă de noi, de dascăli şi de şcoală, decât colegii lor de generaţie.

De aceea ne-am propus să facem din instituţia noastră o şcoală care să nu reprezinte o abstracţie, un cod de norme sau un vraf de documente, ci un organism viabil prin resursele sale materiale şi umane, cu reverberaţii în mentalul colectiv, cu oameni eficienţi, pragmatici, adulţi şi copii care pretind unii de la alţii, dar şi oferă în aceeaşi măsură.O şcoala vie, mereu deschisă copiilor şi cadrelor, care să reprezinte un loc unde fiecare copil se simte liber, poate să-şi dezvolte personalitatea şi talentele şi să se pregătească temeinic pentru integrarea în societatea viitorului.

Contact

  • Strada Austrului 37, București
  • 021 321 38 20
  • centrulscolarnr3@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!