Liceul Tehnologic ”Sfântul Pantelimon”

viziteaza site

Liceul Tehnologic “Sfântul Pantelimon” este o unitate şcolară distinctă şi de perspectivă a învăţământului bucureştean, situată în partea de est a oraşului Bucureşti, lângă Parcul Naţional şi Arena Naţională.
În anul 1907 lua fiinţă o şcoală de gospodărire profesională care a funcţionat neîntrerupt până în 1948, când instituţia s-a transformat în şcoală profesională patronată de Uzina de Mecanică Fină.
În 1951, şcoala a trecut sub conducerea Direcţiei Generale a Rezervelor de Muncă, devenind Şcoala nr. 9 “Metal”, iar în 1954, devine Şcoala Profesională “Electroaparataj” cu profil mecanic şi electrotehnic.
În 1974 se transformă în Liceul Electrotehnic nr. 8, apoi Liceul Industrial “Electroaparataj”, iar în prezent poartă numele de Liceul Tehnologic “Sfântul Pantelimon”. Tot în acel an s-a construit actualul local, apoi atelierele şcoală şi sala de sport.
În anul 1978 , a luat fiinţă aici C.Ş.S. “Sf. Pantelimon” şi Clubul de fotbal al echipelor de juniori „Luceafărul”, al cărui „părinte” a fost Federaţia Română de Fotbal.
Liceul Tehnologic ”Sfântul Pantelimon” va fi o organizatie educativă recunoscută pentru dezvoltarea profesională și personală a elevilor, cu o paletă largă de specializari corelate pieței muncii, facilitând inserția socială timpurie.
Pornind de la viziunea de mai sus, ne propunem:
Crearea unui mediu școlar democratic, prietenos și deschis
Educarea complexă și echilibrată a elevilor prin oferirea accesului complex la informație și transformarea informației în cunoaștere
Posibilitatea formării inițiale și continue în domenii cerute pe piața muncii: tehnic, agricultură ecologică, turism și servicii
Acordarea de șanse egale de formare profesională tuturor tinerilor, prin structurile parteneriale, angrenând agenți economici în elaborarea ofertei educaționale, astfel
încât abilitățile și competențele dobândite de elevi la absolvire să răspundă cerințelor angajatorului
Transformarea școlii într-un centru de resurse educaționale și de servicii oferite comunității, prin interacțiunea cu mediul social, cultural și economic

24 de sali dotate corespunzator

7 laboratoare
2 laboratoare de informatica
1 laborator de CAD
1 laborator de istorie
1 laborator de chimie
1 laborator de biologie
1 laborator de fizica

——————————

3 cabinete
1 cabinet de consilere psihologica
1 cabinet CEAC
1 cabinet medical

Contact

  • Strada Hambarului 12A, București, Romania
  • 021.255.99.43
  • liceul.sfpantelimon@yahoo.com

Anunturi

Liceul Tehnologic ”Sfântul Pantelimon” detine 24 sali de clasa dotate corespunzător și 7 laboratoare (un laborator de fizică, unul de biologie, doua de chimie, unul de CAD și doua de informatică)