Școala Gimnazială nr. 39

Despre noi

Școala gimnazială nr.39, situată pe Șoseaua Colentina, în imediata apropiere a râului cu același nume, înainte de intersecția cu Șoseaua Fundeni, Școala Gimnazială Nr. 39 are o istorie care coincide în mare măsura cu istoria învățământului românesc în limba română.

Inițial a fost o școală sătească, începând cu anul 1838, iar în anul 1868 a funcționat ca școală comunală de model, ca apoi să funcționeze ca școală de oraș. În anul 1950 orașul Colentina este încorporat în Municipiul București. Fosta școală Colentina va primi la 1 septembrie 1954 numele de Școală de 7 ani, numită Școala Nr. 39.

Școala Gimnazială Nr. 39 a funcționat ca unitate de învățământ primar și gimnazial, în care numărul elevilor a fost într-o continuă creștere: 1952-1953- 694 elevi, până astăzi, 2017-2018, când înregistrează 1561 de elevi.

Întreaga activitate desfășurată în Școala Gimnazială nr. 39 are la bază valori fundamentale: democrația, patriotismul, creativitatea, egalitatea de șanse, încrederea, misiunea școlii fiind aceea de a fi deschisă pentru toţi copiii, indiferent de etnie, religie şi sex pentru a se simţi competenți în a deţine şi utiliza informaţia, deschisi spre schimbare şi spre învăţarea şi respectarea valorilor unei societăţi democratice. Oferim şanse egale de dezvoltare armonioasă, de formare profesională, de parteneriat pentru educaţia estetică şi de cultură generală a copiilor.

Misiunea şcolii noastre derivă totodată şi din nevoile de educaţie identificate prin prisma integrării europene a României.

Şcoala, ca şi comunitate, caută să satisfacă nevoia fiecărui elev de a se simţi competent, legat de alţii şi autonom, de a se simţi competent în a deţine şi utiliza informaţia, deschis spre schimbare şi spre învăţarea şi respectarea valorilor unei societăţi democratice.

Această misiune este asumată de toți angajații școlii, care colaborează pentru a oferi o educație de înaltă calitate elevilor. Astfel, în școala Gimnazială nr. 39, sunt peste 70 de cadre didactice, toate calificate, 60%dintre acestea având gradul didactic I.

  • Săli de curs dotate corespunzător
  • Învățământ  integrat sportiv- volei
  • Clase gimnaziale cu predare intensivă a limbii engleze
  • Cabinet stomatologic dotat corespunzător
  • Sală de festivități

Contact

  • Șoseaua Colentina 91, Bucureșt
  • 021.240.30.25
  • scoalagenerala39@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!