Școala Gimnazială ”Maica Domnului”

Despre noi

Institutie scolara de prestigiu, ce se afla situata In Calea Mosilor unde isi aveau atelierele si magazinele renumiti olari, deosebiti mestesugari in stilizarea modelelor traditional-romanesti care si astazi pot fi intalnite la Muzeul Satului. Pentru ca aceasta arta sa nu fie pierduta, fiecare a donat pentru cumpararea unui teren de 6000 mp unde urma sa ia fiinta primele clase de mestesugari. Peste putin timp, in anul 1890, s-a construit inca o cladire mica, cu 3 sali de clasa, apoi un internat in care , pe langa cunostinte stiintifice, se transmiteau secretele artei mestesugaresti ale parintilor tuturor baietilor inscrisi aici, numindu-se astfel «Scoala de gospodarire comunala». Profesorii si elevii au deschis in curtea scolii un mic centru de prezentare unde iubitorii de arta puteau sa admire si sa cumpere frumoasele roade ale mainilor micilor artisti.

In anul 1938 s-a construit un corp complementar, scoala numindu-se ”Scoala primara de baieti nr. 20”. Din anul 1951 Ministerul Invatamantului a aprobat denumirea de Scoala de 8 ani nr.50, iar in anul 2000 g

Gradinita 109 a trecut sub jurisdictia Școlii nr.50 scoala astfel constituita denumindu-se Scoala nr.50-cu grupe de prescolari.

In anul 2004 in urma amenajarii Paraclisului Maicii Domnului (cabinetul de religie) si drept multumire adusa divinitatii, colectivul cadrelor didactice a cerut Minsterului Invatamantului aprobarea noii denumiri, păstrată și în prezent: Școala Gimnaziala “Maica Domnului”.

Astazi in scoala noastra functioneaza 32 clase cuprinzand un numar de peste 700 de elevi si prescolari. De asemenea, intre orele 11:30 – 18:00 isi desfasoara activitatea o grupa de semiinternat cu 60 de elevi.

Instruirea copiilor si elevilor este asigurata de un colectiv de cadre didactice cu cel mai inalt grad de pregatire. Pe langa o temeinică instruire conform noilor progame scolare, elevii pot beneficia de:

-studiul limbii engleze din clasa pregatitoare

-studiul limbii franceze din clasa a v- a

-pregatirea suplimentara in vederea sustinerii examenelor nationale

-semiinternat, unde elevii isi pot efectua temele sub indrumare specializata

-cursuri optionale de Limba Romana, Limba Engleza si Matematica cu profesor specializat.

VIZIUNEA

O școală cu tradiție si prestigiu – O șansă la performanță pentru fiecare!

MISIUNEA

Școala Gimnazială ”Maica Domnului” promovează o educație de calitate bazată pe principiile și valorile democrației, a educației incluzive, toleranta si intelegere intre copii de origine socio-culturala diferita în vederea dezvoltării fiecărui elev la potențialul său maxim. Misiunea noastră este să formăm competențe care să permită elevilor integrarea socială, învățarea pe tot parcursul vieții și inserția pe piața muncii.

  •  Cladire reabilitata, modernizată la standare europene;
  • Sali de curs si laboratoare dotate corespunzator (fizică, chimie, biologie, informatică, religie), sală de sport și sală de festivități echipate modern.

Contact

  • Strada Profesor Ion Maiorescu 32, București
  • 021.252.03.10
  • scoalamaicadomnului@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!