Grădinița nr. 7

Despre noi

Grădinița noastră funcționează în cartierul Tei de prin anul 1950. De-a lungul timpului clădirile vechi au fost inlocuite cu altele noi, adaptate vremii. Și colectivul instituției s-a dezvoltat și s-a perfecționat pentru a desfășura un act educațional de calitate, centrat pe copil.Interesul și profesionalismul colectivului grădiniței ,baza materială îmbogățită și strategiile didactice inovatoare aplicate au contribuit la bunul renume pe care îl are instituția noastră în comunitate.

Proiectul ,, Esenta simturilor’’

educatia simturilor in invatamantul prescolar

 

Din data de 1 noiembrie 2017 , Gradinita nr. 3 „Auseklītis” din Gulbene, Letonia, împreună cu Gradinita nr. 7 din București, România, Gradinita „Vikerkaar” din Rapina, Estonia  și „Mar Antiguo” organizația care coordoneaza grădinița „Bosque de Darwin” din Granada, Spania au fost implicate în experiența uimitoare a parteneriatului strategic „Erasmus +”, proiectul „Esența simturilor”.

Cooperarea noastră internațională a vizat explorarea metodelor și practicilor în instituțiile de învățământ preșcolar pe baza simturilor, mediului si naturii. Ideea principală a fost aceea de a spori cunoștințele de predare și de a folosi practicile care tind să exercite și să activeze toate simțurile copiilor, să folosească natura și mediul în procesul de învățare activă, să sublinieze importanța mediului natural versus educatia „intre patru pereți” pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor.

În decursul a 12 luni, 41 cadre didactice din 4 grădinițe au participat la evenimente de formare pe termen scurt, organizate în fiecare dintre instituțiile partenere. Revenind după un eveniment de instruire, profesorii și-au împărtășit bunele practici dobândite pentru alți colegi din grădiniță. La 12 octombrie 2018, în Gulbene, Letonia, 10 participanți din Spania, Estonia și România și-au împărtășit cunoștințele despre educarea simțurilor în cadrul evenimentului de diseminare al profesorilor din Letonia. Fiecare partener a creat, de asemenea, o scurtă poveste despre cele mai interesante metode ale organizației.

Aici sunt ei:

www.youtube.com/watch?v=lbcJi7dh8O4 (Romania)

www.youtu.be/nBHQk8wIWv0 (Estonia)

www.youtube.com/watch?v=UuBozZOu9YI (Letonia)

www.youtu.be/xuOd-wDBmNE (Spania)

 

Ilze Vanaga

Coordonator de proiect

Gradinita nr.3 “Auseklītis”

 • Un corp de cladire modern, la standare europene;
 • Sali de grupă dotate corespunzător;
 • Proiecte educaționale proprii:
 • Festivalul „Gradința mea frumoasă și iubită”
 • Festivalul „Castanilor”
 • Simpozionul „O integrare școlară de succes”

Contact

 • Strada Maica Domnului 61-63,
  București
 • 021.242.17.14
 • gradinitadecopii7@gmail.com

Anunturi

Avand in vedere atentionarea ANM si adresa ISMB nr 23027/20.09.2017 va aducem la cunostinta ca azi 20.09.2017 incepand cu ora 17 cursurile se vor suspenda.