Grădiniţa nr. 133

Despre noi

Viziunea noastră: “Credem într-un sistem de educație accesibil, însuflețit de respect și dragoste pentru copii, pregătindu-i pentru o lume în schimbare”.

Grădinița Nr. 133 este o instituție de învățământ de stat ce dispune de două locații în Municipiul București. Ambele locații sunt situate în sectorul 2 al capitalei: una se află pe strada Aurel Vlaicu nr. 30-32, în timp ce a doua se poziționează pe strada Dragoș Vodă nr 25. Calea comună de acces pentru ambele sedii este Bulevardul Dacia.

Programul grădiniței este unul prelungit, fiind cuprins în intervalul 08:00-18:00, de luni până vineri, iar copiii pot fi înscriși începând cu vârsta de 3 ani. Perioada de înscriere este în luna iunie, iar cea de           reînscrieri în aprilie-mai.

Dotări

Cele două locații au beneficiat de lucrări de reabilitare termică si modernizare la cele mai înalte standarde de calitate. Lucrările au fost finalizate în anul 2022.

Unitatea de învățământ dispune de 10 săli de clasă mobilate modern și dormitoare confortabile, fiecare sală având stilul său propriu. Printre alte dotări menționăm: cabinet metodic, bibliotecă, cabinet medical, spălătorie și centrală termică, bucătărie proprie, unde mâncarea copiilor este gătită zilnic de personalul specializat, conform unui meniu publicat la începutul săptămânii.

Din punct de vedere al siguranței, ambele sedii se bucură de supraveghere și control 24/7.

Ambele locații dispun de curte proprie. Acestea sunt dotate cu locuri de joacă pentru copii, special amenajate pentru desfășurarea de activități recreative.

În curtea sediului din strada Dragoș Vodă se află cea mai mare magnolie din Bucureşti, care a fost plantată înainte de al doilea război mondial de către un farmacist austriac, fiind un arbore ocrotit și un adevărat simbol al grădiniței.

Sediul din strada Aurel Vlaicu, nr. 30-32, deține una dintre cele mai mari curți interioare din sector, are încărcătură istorică, aparținând în trecut Academiei Române. Locația este amplasată într-o zonă care facilitează desfășurarea unor activități extracurriculare, datorită intituțiilor aflate în apropiere, precum: ,,Școala Centrală București”, ,,Institutul Francez”, Inspectoratul Școlar al sectorului 2” și ,,Teatrul Țăndărică”. De asemenea, atât: parcul ,,Ioanid”, cât și parcul ,,Grădina Icoanei” sunt foarte aproape de locație.

Echipa noastră 

Personalul didactic al unității este alcătuit din cadre didactice prietenoase, cu studii de specialitate și diferite grade obținute în învățământ, majoritatea cu foarte multă experiență în lucrul cu copiii.

Punem accentul pe diversitatea personalului nostru, având în echipă atât profesioniști din domeniul medical, cât și personal specializat în diferite arii de activitate. Toți membrii echipei noastre sunt pregătiți să ofere sprijin atât părinților, cât și preșcolarilor noștri, reprezentând astfel o resursă valoroasă în asigurarea bunei funcționări a grădiniței noastre.

Grupele de copiii se formează în funcție de vârstă în, grupe mici, mijlocii și mari, iar fiecare grupă are un nume distinctiv pentru a crea o atmosferă prietenoasă și primitoare pentru preșcolari.

Activități

Activitățile educative pe domenii experiențiale desfășurate de preșcolari în cadrul unității sunt: activități de educare a limbajului, activități matematice și de cunoașterea mediului, educație pentru societate cu activități practice și gospodărești, educație muzicală, activități plastice și educație fizică. Pe lângă acestea copiii desfășoară și activități de dezvoltare personală, activități libere care pot fi  diverse jocuri distractive, de mișcare, de atenție, dar și activități pe centre de interes: fiecare sală de clasă are amenajate cel puțin patru centre de interes (bibliotecă, construcții, artă, știință, joc de rol, joc de masă, nisip și apă).

Atât în grădiniță, cât și în afara ei, preșcolarii pot participa și la activități extrașcolare precum: vizionarea de spectacole de teatru, vizionare de film, vizite la muzeu, plimbări în parc, etc. De asemenea preșcolarii au posibilitatea de a desfășura  anumite activități opționale, curriculum la decizia școlii.

Contact

  • Strada Aurel Vlaicu 30 - 32, București / Strada Dragos Voda 25, București
  • 021.211.67.49
  • gradinita_13@yahoo.com

Anunturi

Nici un anunț în acest moment. Vă rugam reveniți!