Spații de joacă #MODERNE și #SIGURE
Nu există bucurie mai mare decât cea pe care o putem vedea în ochii copiilor noștri atunci când sunt mulțumiți. Și când sunt ei mulțumiți și fericiți atunci când sunt mici? Exact! Atunci când se joacă. Dar pentru a fi fericiți, ei trebuie să aibă un mediu prietenos și sigur la locul de joacă. În sectorul 2, vrem să ne asigurăm că cei mici au parte de cele mai bun condiții în momentele lor cele mai frumoase…
De curând, Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2 a ÎNCEPUT un proiect de modernizare și reabiltare a tuturor spațiilor de joacă din incinta grădinițelor din sector. În acest sens, pentru moment, au fost achiziționate și instalate echipamente pentru un număr de 18 grădinițe.
Dotarea locurilor de joacă s-a realizat prin montarea de echipamente adecvate diferitelor grupe de vârstă, prevazute cu suprafețe antitraumă, toate produsele fiind realizate de către firme specializate.
Principalele materiale folosite pentru construcția echipamentelor sunt: metalul (oțel galvanizat în câmp electrostatic sau/și otel inox) și polietilenă de înaltă densitate (PEHD). Acestea sunt fabricate, finisate, tratate și vopsite în așa fel încât să aibă un aspect atractiv, un grad ridicat de robustețe, o mare rezistență în timp la condițiile utilizării în exterior și cost de întreținere redus.
Plasticul utilizat este PEHD -polietilenă de înaltă densitate- un material foarte versatil, rezistent la umezeală și șocuri.
Vopselele folosite sunt ecologice, pe bază de apă, fără metale grele sau alți compuși toxici.
Părțile metalice sunt vopsite cu vopsea pulbere, în câmp electrostatic, procedeu care dă o calitate foarte bună și rezistență, fiind și unul din cele mai ecologice și economice procedee.
Suprafețele de alunecare (ex: toboganele) sunt realizate din PEHD, iar scările au acoperire antiderapantă. Echipamentele au o garanție de minimum 2 ani de la punerea în funcțiune.
De asemenea, în prezent se derulează executarea lucrărilor pentru realizarea suprafețelor (tartan) pentru spațiile de joacă din incinta grădinițelor. Pe lângă reducerea riscului de accidentări, tartanul are un coeficient ridicat la amortizarea șocurilor, este rezistent la abraziune, antiderapant în orice condiții, rezistent la îngheț, foc și elimină creșterea smocurilor de iarbă, neavând îmbinări. În plus, nu este expus furtului, așa cum se întâmpla în cazul plăcilor de tartan. Totodată, potrivit reglementărilor actuale, în locurile de joacă publice unde înălțimea de cădere este mai mare de 1 metru, este obligatorie folosirea unui covor elastic antitraumă.
De asemenea, se vor reface aleile pietonale în cadrul locului de joacă și se vor realiza unele noi care să asigure accesul în incinta unităților de învățământ și a zonelor specifice ale curților.
Revenim cu rezultatele finale în cel mai scurt timp!