Terenuri de sport

Scoala Gimnaziala nr. 25

Scoala Gimnaziala nr. 27

 

Scoala Gimnaziala nr. 85

Scoala Gimnaziala nr. 145

Liceul Tehnologic Constantin Brancusi

Scoala Gimnaziala „Grigore Ghica Vioevod”

 

Programul pentru scoli al Romaniei

În anul 2017, ca urmare a modificării cadrului legislativ european prin unificarea programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli cu programul de lapte în şcoli, s-a adoptat Ordonanţa Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene, aprobată de Legea nr. 55/2018,şi Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Acest nou program este construit în jurul obiectivelor de sănătate și educație alimentară ținând cont de cele două componente ale acestuia, respectiv distribuția de fructe și/sau legume, lapte și produse lactate și produse de panificație, precum și implementarea măsurilor educative.

„Programul pentru Școli al României” urmărește conștientizarea copiilor asupra consumului de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate, precum și formarea de obiceiuri alimentare sănătoase bazate pe consumul acestora.

Resursele financiare necesare implementării Programului pentru Scoli al României se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate pe județe și municipiul București și din fonduri externe nerambursabile, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, de la titlul X „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.13 „Fondul European de Garantare reprezentând sprijin financiar din FEGA.

În Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti în anul şcolar 2018 – 2019 sunt un număr de 49 de instituţii de învăţământ beneficiare ale „Programului pentru Şcoli al României”, instituţii care au 57 de sedii, cu un număr total de 26.968 de copii. Beneficiarii acestui program sunt preşcolarii de la programul normal de 4 ore, elevii de la învăţământul primar şi gimnazial.

Începând cu data de 14.01.2019 în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 beneficiare ale Programului pentru Şcoli al României se livrează următoarele produse:

  • Luni şi marţi: măr însoţit de biscuiţi;
  • Miercuri, joi şi vineri: lapte UHT însoţit de corn.

Furnizorii care vor face livrarea produselor sunt următorii:

  1. MERE – S.C. LOGISTIC MEDIA POP ART S.R.L.
  2. LAPTE – S.C. DORNA LACTATE S.A.
  3. PRODUSE PANIFICAŢIE (BISCUIŢI ŞI CORN) – ASOCIEREA S.C. VEL PITAR S.A. ŞI S.C. VELROM S.R.L. PRIN LIDERUL DE ASOCIERE S.C. VEL PITAR S.A.

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au numai preşcolarii şi elevii prezenţi la cursuri. Prin preşcolar/elev prezent la cursuri se înţelege preşcolarul/elevul care a frecventat cel puţin o oră de curs în ziua distribuţiei.

Legislatie:

  • Ordonanța nr 13 din 18 august 2017 (descarcă | 0,3MB)
  • Hotărâre nr 640 din 7 septembrie 2017 (descarcă | 1 MB)
  • Hotărâre nr 52 din 30 ianuarie 2019 (descarcă | 1 MB)
  • Hotărâre nr 533 din 12 iulie 2018 (descarcă |  0,3MB)
  • Ordonanță de urgență nr 94 din 31 octombrie 2018 (descarcă | 0,1 MB)

Informaţii suplimentare privind Programul pentru Şcoli al României

GHDIUL SOLICITANTULUI APIA + ANEXE (accesează)

Academia copiilor ’18-’19 – PROIECT

Organizat de Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiectul pilot al acestui program educațional se bucură de un real succes în rândul preșcolarilor și elevilor din Sectorul 2, numărul mare al înscrierilor depășind cu mult așteptările organizatorilor. Astfel, nu mai puțin de 17.509 preșcolari și elevi beneficiază de cursuri opționale gratuite, cu o tematică variată care merge de la limbi străine, competențe digitale, arte vizuale și sport până la dans, teatru, cursuri de orientare școlară sau în carieră, dezvoltare personală, comunicare în public, planning familial și prevenția consumului de alcool și droguri. Cursurile gratuite și opționale din cadrul Academiei Copiilor Sectorului 2 se desfășoară în perioada februarie – iunie 2019, pe parcursul a șaisprezece săptămâni.

 

Acest proiect este conceput astfel încât să ofere activităţi pentru valorizarea aptitudinilor şi competenţelor fiecărui elev, în conformitate cu nevoile şi interesele sale şi are în vedere promovarea şi dezvoltarea de programe educaţionale alternative pentru creşterea motivaţiei de învăţare a preşcolarilor şi elevilor. Cursurile și atelierele propuse sunt adaptate prin limbaj, conținut și metodologie de implementare la caracteristicile celor patru grupuri țintă care corespund cu nivelurile de școlarizare conforme cu sistemul de învățământ preuniversitar din România (preșcolar, primar, gimnazial și liceal). În acest fel, se creează un mediu propice pentru ca beneficiarii să-și aprofundeze cunoştinţele dobândite, să-şi descopere și/sau să-și dezvolte talentul și abilitățile prin module vocaționale de învățare nonformală, prin ateliere interactive de creație sub îndrumarea cadrelor didactice și a instructorilor profesioniști”.Proiectul educațional ”Academia copiilor Sector 2” pe care administraţia locala îl deruleza la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat contribuie, prin intermediul educaţiei formale si nonformale, la îmbunătățirea rezultatelor elevilor, mărirea gradului de promovabilitate la examenele naționale, prevenirea abandonului şcolar, orientarea în carieră şi dezvoltarea personală, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor copiilor încă de la cele mai fragede vârste (grădiniţe), însuşirea de bune practici în vederea creşterii calităţii vietii prin sport si programe de sanatate.

Spații de joacă #MODERNE și #SIGURE

Nu există bucurie mai mare decât cea pe care o putem vedea în ochii copiilor noștri atunci când sunt mulțumiți. Și când sunt ei mulțumiți și fericiți atunci când sunt mici? Exact! Atunci când se joacă. Dar pentru a fi fericiți, ei trebuie să aibă un mediu prietenos și sigur la locul de joacă. În sectorul 2, vrem să ne asigurăm că cei mici au parte de cele mai bun condiții în momentele lor cele mai frumoase…
De curând, Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2 a ÎNCEPUT un proiect de modernizare și reabiltare a tuturor spațiilor de joacă din incinta grădinițelor din sector. În acest sens, pentru moment, au fost achiziționate și instalate echipamente pentru un număr de 18 grădinițe.

Dotarea locurilor de joacă s-a realizat prin montarea de echipamente adecvate diferitelor grupe de vârstă, prevazute cu suprafețe antitraumă, toate produsele fiind realizate de către firme specializate.

Principalele materiale folosite pentru construcția echipamentelor sunt: metalul (oțel galvanizat în câmp electrostatic sau/și otel inox) și polietilenă de înaltă densitate (PEHD). Acestea sunt fabricate, finisate, tratate și vopsite în așa fel încât să aibă un aspect atractiv, un grad ridicat de robustețe, o mare rezistență în timp la condițiile utilizării în exterior și cost de întreținere redus.

Plasticul utilizat este PEHD -polietilenă de înaltă densitate- un material foarte versatil, rezistent la umezeală și șocuri.
Vopselele folosite sunt ecologice, pe bază de apă, fără metale grele sau alți compuși toxici.

Părțile metalice sunt vopsite cu vopsea pulbere, în câmp electrostatic, procedeu care dă o calitate foarte bună și rezistență, fiind și unul din cele mai ecologice și economice procedee.

Suprafețele de alunecare (ex: toboganele) sunt realizate din PEHD, iar scările au acoperire antiderapantă. Echipamentele au o garanție de minimum 2 ani de la punerea în funcțiune.

De asemenea, în prezent se derulează executarea lucrărilor pentru realizarea suprafețelor (tartan) pentru spațiile de joacă din incinta grădinițelor. Pe lângă reducerea riscului de accidentări, tartanul are un coeficient ridicat la amortizarea șocurilor, este rezistent la abraziune, antiderapant în orice condiții, rezistent la îngheț, foc și elimină creșterea smocurilor de iarbă, neavând îmbinări. În plus, nu este expus furtului, așa cum se întâmpla în cazul plăcilor de tartan. Totodată, potrivit reglementărilor actuale, în locurile de joacă publice unde înălțimea de cădere este mai mare de 1 metru, este obligatorie folosirea unui covor elastic antitraumă.

De asemenea, se vor reface aleile pietonale în cadrul locului de joacă și se vor realiza unele noi care să asigure accesul în incinta unităților de învățământ și a zonelor specifice ale curților.

Revenim cu rezultatele finale în cel mai scurt timp!