Curst Sandtray Play in Education

Curst Sandtray Play in Education

19 aprilie , 2018

Curst Sandtray Play in Education

Sustinut de către fondatoarea metodei, PhD. Kristin Unnsteinsdottir

Sandtray Play este un instrument educaţional care implica elevii in procesul de creare a unor lumi miniaturale, folosind o varietate de figurine mici in ladite cu nisip, suficient de mari incat sa cuprindă intregul lor camp vizual. La finalizarea lumii miniaturale, copilul este invitat sa spună o poveste despre ceea ce a creat. Un practician certificat in Sandtray Play educaţional lucreaza cu elevii, individual sau in grupuri mici.
Experienţa lui Kristin cu Sandtray Play a scos la iveala multe beneficii care susţin invatarea copiilor. Cei cu deficit de atentie devin mai calmi atunci cand isi pun mâinile in nisip. Nelimitata varietate de posibilitati de expresie creativa oferita de colecţia de figurine le accentueaza concentrarea. Sandtray Play este foarte eficienta in motivarea copilului apatic, dezinteresat, prin stimularea senzoriala, atunci cand aceştia lucreaza cu mâinile in nisip.
In esenţa, principala preocupare a Sandtray Play este aceea de a deschide imaginaţia copilului si prin urmare, de a dezvolta interacţiunea acestuia cu sentimentele si preocupările sale fundamentale. Aceasta comunicare intrapersonala este principalul tel. Pe langa acest lucru, Sandtray Play are ca obiective si:

  • Sa cultive gandirea creativa a copilului
  • Sa ajute copilul sa-si desluseasca sentimentele prin jocul simbolic
  • Sa declanşeze capacitatile de auto-vindecare ale copilului
  • Sa dezvolte expresia creativa care intareste imaginea de sine a copilului
  • Sa incurajeze originalitatea perceptiei si a expresiei verbale
  • Sa dezvolte abilitati de citire
  • Sa intareasca intelegerea limbajului
  • Sa concretizeze si sa gestioneze sentimente puternice

Cursul se va desfasura in cadrul weekend-ului 19-20 mai intre orele 10:00 – 16:30. Acesta va fi tinut in limba engleza, insa va exista un traducător roman. Cursul este acreditat cu 40 de credite de către Colegiul Psihologilor din Romania.
La finalul cursului se obţine un Certificat de Practician in Sandtray Play recu­noscut la nivel International. La cererea participanţilor, se pot organiza intalni- ri lunare de supervizare pentru a discuta activitatea dumneavoastra cu copiii.

 

Pentru detalii va rugam sa contactati organizatorul la: office.sandplay@gmail.com