Licean din CN Spiru Haret – pe primul loc în lume la baschet 3×3 juniori

Licean din CN Spiru Haret – pe primul loc în lume la baschet 3×3 juniori

13 decembrie , 2017

Licean din CN Spiru Haret – pe primul loc în lume la baschet 3×3 juniori

Radu Petrescu, elev al Colegiului Național Spiru Haret, din Sectorul 2, este cel mai bun junior din lume la categoria sub 18 ani, la baschet 3×3. Clasamentul mondial a fost dat publicității de către Federația Internațională de Baschet la începutul acestui an.

Radu Petrescu joacă pentru Știința București. Anul trecut, acesta a făcut parte din naționala U18 de baschet 3×3 a României. În anul 2017, echipa s-a clasat pe locul 8 la Campionatele Mondiale și pe locul 9 la Campionatele Europene.

Liceeanul a câștigat trei turnee din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour, doar anul trecut. Aceste succese au contribuit din plin la punctajul jucătorului român.

Colegiul Național Spiru Haret susține performanța sportivă a elevilor săi. Recent, terenul de baschet al CN Spiru Haret a fost reabilitat de către Primăria Sectorului 2, împreună cu cel al CN Mihai Viteazul, CN Iulia Hașdeu și Școala Centrală. Liceenii beneficiază, acum, de condiții de joc la standarde FIBA 3×3 și se pot pregăti într-un mediu asemenea celor de la competițiile internaționale.

Una din preocupările constante ale Primăriei Sectorului 2 este dezvoltarea armonioasă a tinerilor. În acest scop, aceasta asigură condiții optime pentru practicarea activităților sportive și susține evenimente care promovează un stil de viață sănătos, prin intermediul educației fizice și sportului.

Anul trecut, baschetul 3×3 a fost inclus pe lista disciplinelor olimpice. Prima ediție a Jocurilor Olimpice care va cuprinde competiția de baschet 3×3 va avea loc în anul 2020, la Tokyo.