Elevii CN Mihai Viteazu – rezultate olimpice

Elevii CN Mihai Viteazu – rezultate olimpice

13 decembrie , 2017

Elevii CN Mihai Viteazu – rezultate olimpice

Colegiul Național Mihai Viteazu și-a demonstrat, pe parcursul a peste 150 de ani de existență, profesionalismul și excelența în educație. Cadrele didactice acordă o importanță foarte mare pregătirii pentru activitățile extrașcolare, astfel că elevii care ajung să fie mentorați de către aceștia ajung să aibă rezultate extraordinare la toate concursurile școlare la care participă.

În anul 2017, trei elevi s-au remarcat prin performanțe deosebite la concursuri naționale și internaționale.

Elevul Omar Hamod, din clasa a XII-a, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie. Aceasta s-a desfășurat la Belgrad, unde s-au reunit peste 160 de elevi din 45 de țări. Împreună cu medalia lui Omar au mai fost câștigate încă două medalii de aur. Cele trei performanțe au clasat România pe locul 2 în topul națiunilor, la această olimpiadă.

Daria Ioana Radu, elevă în clasa a XI-a, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Științe (EUSO). Olimpiada s-a desfășurat la Copenhaga și a reunit 144 de elevi din toată Europa. Daria a câștigat, tot în anul 2017, medalia de argint la Olimpiada de Științe pentru Juniori.

Și sportul are reprezentanți de seamă din rândul elevilor. Andreea Briana Stanciu, elevă în clasa a XII-a, a obținut Locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Șah. Andreea este campioană națională la categoria fete 18 ani. Olimpiada a avut loc la Giurgiu.

Suntem mândri că elevii unei instituții de învățământ din sectorul nostru sunt apreciați și au parte de câștigurile pe care le merită. Știm de câtă muncă este nevoie pentru a face performanță și mai știm că succesul nu este posibil fără susținere. Îi felicităm pe elevii Colegiului Național Mihai Viteazu pentru toată munca depusă, pe părinții lor, pentru toată susținerea pe care le-au dăruit-o, iar pe profesorii care le-au fost alături pe drumul spre performanță, pentru toată dedicarea acestora.